Today November 27, 2021

Goedkoop is duurkoop: zorgbezoek overslaan om kosten te besparen

Niet naar de dokter omdat “de pijn vanzelf wel overgaat”. Of het gaatje in je kies maar niet laten vullen omdat je de kosten niet wilt betalen, herkenbaar? Dan ben je niet de enige: één op de drie Nederlanders slaat een bezoek aan een zorgverlener wel eens over. Dit vooral om kosten te vermijden omdat hier geen verzekering voor is afgesloten. Vooral jongeren van 18 tot 35 jaar laten de aanvullende verzekering liever links liggen en kiezen voor de laagste zorgpremie.

Geen fan van de tandarts
Krijg je al rillingen van het geluid van de boor of vind je een tandartsbezoek simpelweg niet nodig? 44% van de Nederlanders is het met je eens en slaat weleens een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist over. Ook de fysiotherapeut hoeft niet altijd op terugkerende patiënten te rekenen, want 38% slaat wel eens een bezoekje over. De Nederlanders die nooit zorg overslaan? Die zijn bijna allemaal aanvullend verzekerd: acht op de tien trouwe bezoekers heeft zo’n verzekering. Hoewel een aanvullende verzekering zorgt voor een hogere zorgpremie, zorgt het overslaan van zorg op lange termijn voor hogere kosten. Een simpele behandeling voor bijvoorbeeld een ontsteking overslaan, kan ervoor zorgen dat je later een wortelkanaalbehandeling nodig hebt. Dit doet niet alleen jou, maar ook je portemonnee veel meer pijn. Dubbel ai.

Kerem Demirbay

Kerem Demirbay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top