Today October 21, 2021

Rijgedragverzekering: korting op je autoverzekering bij veilig rijden

Jouw rijstijl tracken en delen in ruil voor korting op je autoverzekering als je veilig rijdt? Twee derde van de automobilisten ziet dat wel zitten, zo blijkt uit ons onderzoek. Vooral mensen die hun rijgedrag met een 8 of hoger beoordelen, staan hier positief tegenover. Maar hoe werkt deze rijgedragverzekering eigenlijk en wanneer krijg je nu echt korting? Wij leggen het je uit.

Pay how you drive
Geen snelheidslimiet overschreden, netjes geremd, niet door de bocht gevlogen en je telefoon niet aangeraakt? Dat wordt beloond. Want als je verzekeraar jouw rijstijl als veilig ziet, kun je korting krijgen op de premie van je autoverzekering. Via een app en een apparaatje (beacon) dat je zelf in je auto legt, wordt je rijstijl gemeten. Onder andere je snelheid, de manier waarop je bochten neemt, je remgedrag, hoe je accelereert en het telefoongebruik tijdens het rijden worden onder de loep genomen. Je kunt hiermee tot zo’n 30% besparen. Toch niet zo’n veilige rijstijl? Dan betaal je een hogere premie. Pay how you drive dus. Een rijgedragverzekering is voor de beginnend bestuurder dan ook (nog) geen goed idee. Maar als doorgewinterde automobilist kun je er flink mee besparen, áls je goed rijdt natuurlijk. Maar de verzekering biedt ook andere voordelen, zo krijg je feedback op je rijgedrag waardoor jij jezelf naar korting rijdt.

Minder autoschade: happy verzekeraar, happy you
Uit het onderzoek blijkt ook dat automobilisten die deze verzekering hebben minder schade rijden. Niet gek dus dat deze rijgedragverzekering toeneemt in populariteit. Minder schade betekent minder belletjes met de verzekeraar en geen vermindering van jouw schadevrije jaren. En hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger jouw no-claimkorting. Én dat is weer gunstig voor de portemonnee. Win-win!

Kerem Demirbay

Kerem Demirbay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top